HUR KOM LAYERS OF CREATIVITY TILL?

Spännande samtal framför rosa-orangea solnedgångar gav göteborgstjejerna energin att tillsammans skapa en plattform för att sätta sin kritik mot den trötta staden i rörelse. Från att i flera år bott i olika delar av världen var de 2019 enade om att de ville använda sina erfarenheter för att blåsa liv i ett kulturliv som endast verkade vara till för några få. Deras första event RE:CHARGE på Porto Libre blev en ode till soliga dagar som kombinerade en mysig dagsfest där konstutställning och live-DJ mötte loppis, sällskapsspel och läskande smaker från lokala food trucks. På deras event under Kulturnatta bjöd LOC in kreatörer som visade kortfilmer och ställde ut sina verk på en designmarknad. Kvällen avslutades med poesi och panelsamtal om skapande, politik och gemenskap på Frilagret. Sedan dess har resan fortsatt för ett Göteborg där fler lager av kreativitet uppmuntras och uppmärksammas.

OM FÖRENINGEN

Layers of Creativity är en kreativ plattform som lyfter lokala kreatörer, breddar Göteborgs kulturutbud och främjar gränsöverskridande samarbeten via evenemang, workshops och vår kreativa databas. Föreningens grundvärderingar genomsyras av ett intersektionellt feministiskt förhållningssätt för ett mer jämlikt kulturliv. LOCs plattform lyfter kreatörer och belyser kvinnor, icke-binära och personer som blir rasifierade på ett sätt som inte ingår i vithetsnormen. LOC vill att flera lager av kreativitet ska kunna sammanstråla i Göteborgs kulturliv genom att bredda idén om vad konst, kultur och skapande kan vara. Föreningen vill utmana både sig själva och staden genom att aktivt bidra till förändringar i en sektor som alltför ofta är exkluderande.

2019 började arbetet mot att forma vad som idag är den ideella föreningen Layers of Creativity. I dagsläget består styrelsen av Isatou Svenungsson, Mona Namér, Roxanne Francisca, Vanessa Ansah-Pewudie, Veronica Odetunde, Nina Rajabi, och Daysury Valencia. Gruppen besitter kunskaper och bakgrunder inom dans, poesi, konst, musik, akademisk forskning, aktivism, litteratur och multidisciplinärt skapande.

Styrelsen 2022
Daysury Valencia, Isatou Svenungsson, Nina Rajabi, Mona Namér, Roxanne Francisca, Vanessa Ansah-Pewudie och Veronica Odetunde.