LOC-SESSION: i VARDAGSRUMMET 

Plats: Kronhuset

Datum: 10 juni 2023

Tid: 11:00-16:00

På LOC-SESSION i VARDAGSRUMMET möts vi för att på ett prestigelöst sätt utforska kreativitet och gemenskap i en inspirerande, öppensinnad och trivsam miljö.
I vårt vardagsrum finns det möjlighet att ta del av design, foto- och bildkonstutställningar samt delta i kreativa processer och workshops med fokus på bildkonst, nyskapande och återbruk. Här finns det även rum för dig att nätverka med likasinnade, spela sällskapsspel och digga till musik.

På LOC-SESSION håller vi god ton fri från olika former av mobbning, kränkningar eller trakasserier. Vårt event riktar sig främst till vuxna personer.

PROGRAM

Workshop 1: DIY Creative Workshop   

Workshopledare Daysury Valencia – Konstnär & Kreatör

“Hur kan vi vara kreativa med det vi redan har hemma, hittat i skogen eller den där grejen din granne inte längre vill ha?” Under workshopen får du testa på att skapa din egna dekorativa inredning av olika material, till ditt vardagsrum . Do It Yourself, Tejpa, limma, bind, trä, vira, böj på saker och ting, skapa konst eller kom förbi för inspiration.

Drop in mellan  11:00–13:00

Workshop 2: RE-MAKE

Workshopledare Nathali Elfström – Designer specialiserad på re-design och återbruk

Lär dig knep för hur du syr om kläder och använder dig av loppisfynd till att ändra din garderob.Ta med egna plagg som du vill ändra eller använd dig av plaggen som finns på plats.  Alla är välkomna, prova på som nybörjare eller öka de kunskaper du redan har.

Drop in mellan 14:00–16:00

LOC-SESSIONS i VARDAGSRUMMET är dekorerat med konst och föremål skapade av våra kreatörer Rebecca Larsson, Daysury Valencia, Roxanne Francisca, Mam-Yandeh Gaye, Nathali Elfström och Veronica Odetunde. 

Layers Of Creativity(LOC) är en kreativ plattform som lyfter lokala kreatörer, breddar Göteborgs kulturutbud och främjar gränsöverskridande samarbeten via evenemang, workshops och vår kreativa databas. Vårt fokus är att lyfta kvinnor och icke-binära kreatörer samt BIPOC-kreatörer oavsett könstillhörighet. 

Eventet sker i samarbete med ABF Göteborg.